119 dagar i bilder

Kan ni tro det? Jag lever fortfarande! Att vara i Australien tar uppenbarligen upp en hel del tid. Jag är nu i year 12, sista året i australiensisk high school. Deras skolår är annourlunda från vårt och börjar i Januari. Jag är lyckligare än någonsin här borta. Känner mig så otroligt hemma, och det kommer bli riktigt svårt att säga hej då till alla de underbara människor jag mött här borta. Kan inte fatta att jag bara har lite mindre än 4 månader kvar nu. Tiden har gått läskigt snabbt hittills och det dröjer inte länge förrän mina fasors dag är här: 3 Juli. Ja, jag officiellt bokat biljetter hem, tillbaka eller vadhelst man vill kalla det där landet någonstans i Europa jag har avlägsna minnen av att leva i. Switzerland? Något sånt...

Så vad har jag haft för mig de senaste 119 dagarna? Det ska jag berätta för er. 


Skolans största dansevent i slutet av förra terminen. Night of dance. Jag hade hur kul som helst och medverkade i 5 nummer. Här dansar jag och Ashlee av oss nervositeten innan vi stod på scenen inför hela skolan.


Sista dagarna av terminen med mina tyska vänner. Se absolut motbjudande ut i en kräkgrön, lång kjol är mode i Australien. Skolan slutade och det var dags för mitt två månaders långa sommarlov i Australien. Kan det bli bättre?


30 November var en riktigt sorgsen och riktigt rolig dag. Det var dagen då jag behövde säga hej då till Sarah, min älskade värdsyster som jag var lyckligt lottad att spendera 5 månader med. Det var även första dagen på min två veckors resa runt södra Australien. Ett äventyr slutar och ett annat börjar. Det här är den sista bilden i Australien på mig och Sarah. Som tur är har hennes föräldrar redan lovat att betala hennes biljett till Stockholm, så i sommar får familjen Öberg tyskt besök!


Sydney. Helt klart en av höjdpunkterna på resan. Denna stad var så mycket mer än jag hade förväntat mig. Officiellt en av mina favoritstäder i världen med sitt klara vatten genom staden, stränder ett stenkast iväg från centrum och en atmosfär av att allt känns möjligt.


Mycket vackrare än jag någonsin kunnat föreställa mig var the Great Ocean Road. Breath taking beskriver denna utsikt bäst. Kontrasten mellan det blåa havet och de orangea klipporna var helt obeskrivligt fascinerande.


Tillbaka i mina kvarter av landet tillbringade jag en hel del tid på Stradbroke Island. Många dagar fördrevs på stranden här. Jag plaskade runt i gigantiska vågor och  hoppade från klipporna vid Gorge Beach på denna okända paradisö.


Så var det dags för även den andra tyskan, Lea, att lämna landet. Ännu en kär vän som återvände till Europa.


Sommar i Brisbane var mycket bättre än väntat. Att sitta vid den handgjorda stranden i South Bank med en glass i handen, strosa runt bland alla marknader och njuta av storstadsliv var något jag älskade med mitt sommarlov.


Hängde en hel del i Hervey Bay med en viss norrman under lovet. Där provade jag på wakeboarding, hysteriskt kul! Jag kom upp på första försöket, men föll efter en halv sekund ett brutalt ansiktsplask. Det spelar ingen roll, jag kom fortfarande upp på första försöket och det är rätt ballt.


Nyårsafton i Australien var en hit! Jag var på en kompis fest nästan hela kvällen och för tolvslaget drog vi in till Brisbane. Fyrverkerier är ett måste på nyårsafton. Första gången jag har inlett året på en strand iförd flipflops. Gott nytt år allihopa!


Rivstart på 2010! Jag åkte till Fraser Island för några dagar och campade med min bästa vän Keara och hennes familj. Det här var verkligen full on camping, första gången någonsin faktiskt som jag campat på riktigt. Det var hur kul som helst och jag fick verkligen mersmak. Fraser Island är ett helt underbart ställe, otroligt unikt, som jag är så glad att jag besökte.

 

Vi campade precis vid stranden långt bort from allt och alla, bredvid en liten sötvattenså. Varje kväll satt vi runt lägerelden och njöt av livet. Det var sjukt vad många stjärnor man kunde se på natten där, eftersom de enda ljusen vi hade omkring oss var, ja, lägerelden.


En av huvudattraktionerna på Fraser Island är Lake McKenzie. Även om det är en sjö är vattnet kristallklart och eftersom bottnen går som ett stup efter ca 5 meter har sjön en ljusblå ring runt sig. Synd bara att det var molningt när vi åkte dit.


Ännu mera Straddie hann jag med, såklart. Denna gång stannade jag för en hel helg och campade med ett stort gäng kompisar. Att vakna upp 10 minuter ifrån paradiset var inte helt fel. Det var det sista jag gjorde på sommarlovet 09/10. Det var den bästa sommar i mitt liv, by far. Så mycket nytt jag såg, så mycket skoj jag hittade på och så många underbara minnen jag har att ta med mig hem.


Så skolan började igen. Inte helt fel faktiskt, för nu är jag i year 12 vilket betyder att vi är äldst och bäst på skolan. Första veckan hade vi Swimming Carnival, vilket är en heldag då skolan åker till en pool i närheten och har simtävlingar. Temat för årets carnival var Australia och jag hade en rätt grym outfit pågång där. Dagen var riktigt skoj!

Okej, så jag har en plan. Alla som jag känner flyttar till Australien och varje jul kan jag åka tillbaka till Sverige för en vit julafton. Alla är på? Jag vill verkligen inte att detta år ska ta slut. Jag vill stanna i Australien. Jag vill inte komma hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0